Atletiske Cullberg bytte blåtiror mot handstående: ”Rätt bra för att vara gubbe”

Johannes Cullberg är inte bara vd och grundare av eko-matkedjan Paradiset. Han är även en jäkel på träning, som bytt kampsport och blåtiror mot handstående och split.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Vi är nog många som minns reklamkampanjen för Volvo Lastvagnar för några år sedan, vilken avslutas med att kampsportstjärnan och Hollywoodskådisen Jean-Claude Van Damme går ner i en episk split mellan två rullande lastbilar, till tonerna av Enyas Only Time.

Riktigt så dramatiskt kanske det inte blir när Paradisets Johannes Cullberg lyckas gå ned i sin första split – något han just nu ligger i hårdträning för att göra.

– Jag har dyrt och heligt lovat hela Facebook att jag ska klara en split 17 januari nästa år och jag brukar hålla vad jag lovar.

Hur långt har du kvar till marken då?
– Jag är tre centimeter ifrån att klara att gå ned i spagat. Det är inte riktigt samma sak som split men det är ändå en bra början.

Alltså, vad är grejen med split?
– Jag gillar att sätt upp mål att jobba emot, det får mig att prestera bättre. För drygt ett år sedan bestämde jag mig för att lära mig klara handstående i en minut. Nu klarar jag 30 sekunder och det får man väl ändå säga är rätt bra för en 44-årig gubbe!

Vad tränar du mer än vighet och balans?
– Jag har tränat i hela mitt liv och har bakgrund som gammal kampsportare. Nu tränar jag bara fem gånger i veckan, tidigare höll jag på med thaiboxning och tränade i princip varje dag innan jag insåg att det inte ser så bra ut att sitta med blåtiror i kundmöten. Det funkade medan jag jobbade inom Lidl men inte här på Paradiset, haha!

Du utmanar hela den svenska dagligvaruhandeln, ska snart lansera e-handel och har tusen andra projekt igång – hur hinner du dessutom träna fem gånger i veckan?
– Jag har enormt mycket överskottsenergi som bara måste få pysa ut någon gång runt klockan tre varje eftermiddag. Det är tack vare träningen som jag kan vara en driftig entreprenör och företagsledare; träningen gör mig även till en bättre pappa till mina tre barn och en bättre äkta man. Så frågan är egentligen felställd – utan träningen skulle jag inte hinna någonting.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...