Åtalad för skattebrott – nu lämnar Mikael Olander vd-posten för Bygghemma

Mikael Olander tar ett kliv tillbaka och lämnar posten som vd och koncernchef för Bygghemma Group. I stället blir han operativ chef för bolaget.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Genom förändringarna kommer jag fullt ut kunna arbeta med kärnaffären och samtidigt ge utrymme för en stark ledare som stöttar våra ambitiösa tillväxtplaner under kommande år. Förändringen gör också att den juridiska process gällande momshanteringen på Åland, som avser en period då jag var vd för Qliro Group, inte behöver belasta Bygghemma, vilket är viktigt både för mig och övriga aktieägare, säger Mikael Olander i en kommentar.

Market har tidigare berättat att flera befattningshavare inom Bygghemma Group åtalats för grov skattebrott, alternativt bokföringsbrott, efter anklagelser om felaktig momshantering på Åland under tiden hos Qliro Group.

Mikael Olander kliver av som vd och koncernchef 1 april. Men han stannar kvar inom bolaget och fortsätter som chef för segmentet DIY. Han kliver dessutom in i rollen som operativ chef.

Ny vd och koncernchef för Bygghemma Group blir i stället nuvarande finanschef Martin Edblad.

– Jag ser fram emot att fullt ut fokusera på att leda Bygghemmas fortsatt snabba tillväxt under en period som präglas av snabbt ändrade köpbeteenden, säger han i en kommentar.

Ny finanschef blir Adam Schatz som värvas från Axiell Group där han är vd och finanschef.

Peter Rosvall, som i dag är operativ chef för Bygghemma blir chef för nya affärer när Mikael Olander tar över hans jobb.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...