Foto: Shutterstock

Arken Zoo vill underlätta för anställda att skaffa katt och hund – inför Tasstid

Aken Zoo sätter djur först – i flera avseenden. Nu inför kedjan Tasstid vilket gör att anställda får ledigt när de skaffar en valp eller en kattunge. ”Vi vill stödja våra anställda”, säger HR-direktören.
Text: Daniel Norman
Annons:

Anställda hos Arken Zoo får tre dagars ledigt när de skaffar en hundvalp eller en kattunge. 

– Djur kommer alltid först i allt vi gör, och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf, HR-direktör på Arken Zoo. 

90 procent av de 450 som jobbar för Arken Zoo har minst ett husdjur hemma. Genom Tasstiden ska de få tid att ge ett nyinförskaffad hund eller katt en tryggare start i sitt nya hem. Det är många nya saker som djuret måste bekanta sig med.

– Tasstid är ett steg att göra det enklare för våra medarbetare att kombinera arbete och livet med sina fyrbenta familjemedlemmar, säger Nanna Martin-Löf. 

Förmånen införs under sommaren och gäller personalen på Arken Zoos huvudkontor samt de som jobbar i kedjans egna butiker. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...