Årets marknadschef lämnar Åhléns – Lina Söderqvist ny vd för Departments & Stores

Årets marknadschef blir ny vd för Departments & Stores. RNB har rekryterat Lina Söderqvist. ”En som kan vidareutveckla verksamheten”, säger koncernchefen.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Förra veckan utsågs hon till Årets bästa marknadschef av tidningen Resumé. Nu kommer beskedet att Lina Söderqvist lämnar Åhléns för att bli vd för RNB-ägda Departments & Stores.

– Jag är mycket glad att ha rekryterat Linda Söderqvist till rollen. Hon har en gedigen bakgrund som ledare inom detaljhandel och reklam med erfarenhet av marknadsföring, verksamhetsutveckling och e-handel. Rekryteringen innebär att vi får en person som kan vidareutveckla Departments & Stores verksamhet på NK-husen i Stockholm och Göteborg, säger Magnus Håkansson, vd och koncernchef för RNB. 

Innan hon började på Åhléns 2015 var Lina Söderqvist marknadsdirektör för Björn Borg. Hon har även varit vd för reklambyrån King. 

Nya jobbet börjar hon senast 16 april 2018. Från 1 december och fram tills hon tillträder kommer Polarn o Pyrets vd Nanna Hedlund att få ett utökat ansvar som vd för Departments & Stores. 

Lina Söderqvist kommer att ingå i RNB:s ledningsgrupp. 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...