Foto: Foto: Kristin Lidell

Årets ledare lämnar Netonnet: ”Mitt svåraste yrkesbeslut någonsin”

Susanne Ehnbåge lämnar vd-posten på elektronikkedjan Netonnet Group efter två år. Nyheten nådde personalen under tisdagen. ”Jag är jättestolt över vad vi har åstadkommit tillsammans”, säger Susanne Ehnbåge.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Efter närmare 15 år inom koncernen och två år som vd väljer Susanne Ehnbåge att gå vidare i karriären.

Lindex ägare Stockmann meddelade på onsdagsmorgonen att hon blir ny vd för modekedjan.

Därmed söker hemelektronikkedjan en efterträdare till en såväl uppskattad som prisbelönt ledare (bland annat Årets ledare på Retail Awards förra året och även Årets Ruter Dam), som styrt bolaget genom stora förändringar.

– Detta är mitt svåraste yrkesbeslut någonsin. Jag är jättestolt över vad vi på Netonnet har åstadkommit tillsammans. Jag är övertygad om att Netonnet med dess fantastiska medarbetare kommer att fortsätta utveckla och förstärka bolagets starka erbjudande och position som en utpräglad e-handlare med ett unikt självbetjäningskoncept, säger Susanne Ehnbåge i ett pressmeddelande.

Under förra året genomförde Netonnet de största investeringarna i bolagets historia med bland annat nya Lagershopar, nya IT-system och en automatiserad sortering.

Siba har avvecklats och en ny organisation har formats. I skenet av den transformationen letar nu Netonnet efter en ny kraft som kan ta bolaget vidare.

– Det har aldrig investerats mer för att möta framtiden inom Netonnet. Nu är alla strukturella pusselbitar på plats för att fortsätta bolagets tillväxtresa, säger Roland Vejdemo, styrelseordförande för Netonnet Group.

Vid Retail Awards 2017 utsågs Susanne Ehnbåge till Årets ledare.

Nora Ay, PR-och kommunikationschef på Netonnet, fick beskedet om att Susanne Ehnbåge lämnar bolaget under gårdagen.

–  Med tanke på allt hon har varit med och drivit igenom kan jag förstå att hon känner att det är dags att gå vidare. Men jag visste ingenting, så lite förvånad blev jag förstås och samtidigt glad för hennes skull och spänd på att träffa efterträdaren, säger Nora Ay till Market.

Vad har ni för krav på den nya vd:n?
– Det viktigaste är att vi får in rätt person och då får det ta lite tid. Rekryteringsprocessen drar igång nästa vecka och Susanne stannar kvar till sommaren eller tills vi hittat hennes efterträdare, säger Nora Ay.

Vad är viktigaste för Netonnet under 2018?
– Att komma ännu närmare våra kunder, utveckla vår affär och vårt erbjudande samt att fortsätta att ta marknadsandelar vilket leder till förbättrad lönsamhet. Vi är starkt positionerade för att göra det, säger Nora Ay.

Fotnot: Susanne Ehnbåge tog över som vd efter Harald Ennen i april 2016 och var dessförinnan vice vd för Netonnet Group samt vd för Siba. Hon har arbetat inom koncernen med en rad olika chefsbefattningar sedan 2003.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...