Foto: Gustaf Olsson

Årets ledare: ”Jag har lärt mig att vara lyhörd”

Årets ledare på Retail Awards, Synsams vd Håkan Lundstedt, jobbar hårt med att se varje medarbetare, men det stora knepet för att få med sig de anställda – det handlar om att lyssna.
Annons:

Det må vara lätt att vara en bra ledare när vindarna blåser åt rätt håll. Men kanske är det hur du agerar i lite tuffare tider som verkligen berättar om dina kvalitéer som anförare.

Årets första vinnare på Retail Awards, Synsams vd Håkan Lundstedt, jobbar hårt i alla väder och anstränger sig extra mycket för att se styrkan i sina medarbetare oavsett resultat. Hela tiden efter mottot att ”fem procent handlar om strategi och 95 procent om genomförandet”.

– I början när jag var chef förstod jag inte hur viktigt det var att lyssna, utan tog för givet att alla förstod vad jag menade. Är det något jag har lärt mig genom åren är det att vara lyhörd och verkligen ta in dina medarbetare, säger en glad Håkan Lundstedt, minuterna efter prisutdelningen.

Andra nycklar till ett gott ledarskap: Att vara tydlig men flexibel.

– I dagens retaillandskap gäller det att kunna ta emot feedback och att ställa om snabbt om det behövs, säger Håkan Lundstedt, som planerade att ta kvällen vidare med ett rätt stort påhejande Synsamgäng.

– Det här känns fantastiskt roligt. Men jag hade aldrig stått här utan mina medarbetare, så nu ska jag fira det här med dem, avslutar Håkan Lundstedt.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...