Foto: Gustaf Olsson

Årets ledare – Charlotte Nordén: ”Man ska bli sedd, hörd och bekräftad”

Hon leder genom ”management by walking around” och har gett ett klassiskt postorderföretag en ny modern kostym. Årets ledare är Charlotte Nordén, vd för Cellbes.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Charlotte Nordén rekryterades som vd för Cellbes 2016. Innan dess var hon vd för Joy och har även varit vd på Desam Fashion Group.

På Cellbes fick Charlotte Nordén ett tydligt uppdrag att modernisera och digitalisera det forna postorderföretaget. Och att leda förändringsarbete är något hon trivs med.

– Absolut, jag är ingen förvaltare. Men jag ser mig mer som utvecklare än förändrare – jag förändrar inte med de stora penseldragen, säger Charlotte Nordén.

Sedan hon tillträdde som vd har både lönsamhet och försäljning vänt från en negativ trend till en positiv.

Energi, engagemang och delaktighet har varit nyckelfaktorer för att lyckas med förändringsarbetet, säger Charlotte Nordén.

– Det är viktigt att involvera och engagera alla medarbetare och var tydligt med informationen så att alla vet var vi ska – för vi ska nå dit tillsammans.

Och så var de det här med ”management by walking around” – ledarskap genom att traska runt.

– För mig betyder det att vara närvarande och delaktig i verksamheten. Jag vill finnas hos alla medarbetare, ge feedback och cred. Man ska bli sedd, hörd och bekräftad, säger Charlotte Nordén.

Vad tycker du själv kännetecknar en bra ledare?

– Framför allt är det att man ser människan och medarbetaren och är intresserad av varje individ och deras arbete.

Hur tänker du fira priset?

– Det är så fruktansvärt häftigt. Jag hade inte trott att jag skulle vinna, men det känns fantastiskt. Jag har min man och min mamma med mig här ikväll och ska fira med dem, men framför allt kommer jag att fira med alla medarbetare när jag kommer hem.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...