Årets centrumutvecklare tackar för sig: ”Vi har vänt den negativa utvecklingen”

Björn Mortensen har lett Kalmar City till stora framgångar. I år blev han utnämnd till Årets centrumutvecklare i Sverige – nu tackar han för sig.
Annons:
Text: Pontus Nyman
Annons:

Björn Mortensen kommer att sitta kvar på posten till årets slut.

– Björn har själv sagt upp sig, och vi är glada för den tid som varit. Han har gjort ett fantastiskt jobb och verkligen lyft Kalmar på ett bra sätt, säger Thomas Davidsson, näringslivschef på Kalmar kommun till Market.

Under hösten är tanken att den nya centrumutvecklaren ska påbörja sin inskolning.

– Jag tror att det är bra för båda parter. Om jag skulle stanna skulle det innebära en ny femårsperiod, vilket kan resultera i att man blir personberoende över tid. Det tror jag är väldigt negativt, säger Björn Mortensen.

I år hamnade Kalmar City på en andra plats när Årets stadskärna utsågs.

– Vi började arbetet med stadskärnan 2014 och att vi redan nu är uppe och fightas i toppen är ganska häftigt. Det är ett recept på att vi har jobbat rätt, säger han.

Björn Mortensen blev utsedd till Årets centrumutvecklare i Sverige 2017. Ett pris han tror beror på förmågan att få både handeln och kommunen att sträva mot gemensamma mål.

– Vi har skapat väldigt mycket under tre och ett halvt år. Vi har vänt den negativa omsättningsutvecklingen som pågått sedan 2008 och har ökat stadigt från 2014 och framåt, säger han.  

Vad blir ditt nästa uppdrag?
– Det vet jag inte ännu. Jag är ju kvar till december, så först och främst ska vi göra färdigt Kalmar.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...