Foto: Gustaf Olsson

Årets butikssäljare: ”Priset är som ett examensbevis”

Annie Ankersjö, Nymans Ur, Stockholm är en ödmjuk vinnare. Hon har arbetat på Nymans Ur i fem år och älskar sitt jobb där hennes säljkunskaper ständigt utvecklas – men också hon själv som person. Att ha blivit Årets butikssäljare ser hon som sin examen.
Text: Susan Berzelius
Annons:

– Jag kom från högskolestudier i matematik, men kände efter två år att butiksjobb skulle passa mig bättre. På Nymans Ur får jag verkligen möjlighet att utveckla mina säljkunskaper. Märkesklockor handlar väldigt mycket om att berätta historien bakom klockan och om hantverket.

Annie Ankersjö har sina rötter i Kina och får stor användning för kunskaperna i mandarin eftersom den klassiska ur-butiken har många kinesiska kunder.

Vad betyder ett sånt här pris för dig?
– Att allt jag har lärt mig av kollegor, leverantörer och kunder faktiskt betyder något. Det är som ett examensbevis, säger Annie Ankersjö.

Hon berättar att ett säljsamtal ibland ta flera timmar. Och känslan att ha lotsat kunden som var intresserad av en klocka för 50 000 kronor till att välja en klocka för 300 000 kronor är fantastisk.

Vad gör du om fem år?
– Jobbar kvar hos Nymans. De är min andra famij.

Vad har du för dröm?
– Att en dag starta ett eget företag, säger en strålande glad Annie Ankersjö som bara vill ta hela världen i famn.

 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...