Foto: Gustaf Olsson

Årets butikskedja är med och tampas om nytt pris: ”Givit oss blodad tand”

Att bli utnämnd till Årets butikskedja har betytt mycket för Akademibokhandeln, både externt gentemot kunder och i rekryteringssammanhang men också internt gentemot alla medarbetare som varit med på resan.
Text: Thomas Karlsson
Annons:

Retail Awards 2018

Inför årets Retail Awards är följande nominerade i kategorin Årets butikskedja:

  •     Polarn o Pyret
  •     Royal Design
  •     Elgiganten

Läs mer om finalisterna här!

Retail Awards äger rum 21 maj på Waterfront i Stockholm. Här kan du läsa mer om galan och boka din biljett!

Akademibokhandeln hade ett eget bord på Retail Awards-galan i maj förra året och när de utropades till vinnare av Årets butikskedja, i hård konkurrens mot Elgiganten och Clas Ohlson, var det ett jublande gäng som rusade upp på scenen för att ta emot priset.

– Vi är väldigt stolta över att vi vann detta pris, eftersom det ser till helheten av det vi har presterat i en tuff tid för vår bransch, säger Maria Edsman, nytillträdd vd för Akademibokhandeln och som deltog på förra årets gala i sin roll som marknadschef.

– Det är en stolthet som vi dessutom kunnat dela med alla medarbetare i företaget.

– Vi har använt utmärkelsen på vår hemsida och i butikerna men också i rekryteringssammanhang. Vi har också emblemet i olika presentationer där vi får möjlighet att prata om vårt företag, säger Maria Edsman.

Akademibokhandeln har fortsatt att anmäla bidrag till Retail Awards och är i år finalister i Årets lojalitetsprogram.

– Självklart har vinsten givit oss blodad tand. Vi vinner gärna i år igen.

Maria Edsman menar att Retail Awards betyder mycket för handeln.

– Det är kul med ett pris för detaljhandeln som har så många delområden som det går att få utmärkelse inom. Allt från den enskilde säljaren till den stora kedjan. Det är också positivt att det finns utrymme både för kedjor och enskilda butiker att vinna.

– Extra roligt var att vi även hade med medarbetare från butik på galan. Det gav en oslagbar tillsammanskänsla, lägger hon till.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...