Foto: Gustaf Olsson

Årets arbetsgivare: ”Teamwork är grejen och det är vi riktigt bra på”

När det inte längre går att vinna på pris blir servicen avgörande och medarbetarna oumbärliga. ”Vi tar hem det här tillsammans. Teamwork är grejen och det är vi riktigt bra på”, säger Roland Olsson, vd för Synoptik. Årets arbetsgivare på Retail Awards 2018.
Annons:

– Det är lätt att säga när vi väl har vunnit, men det var verkligen det här priset vi ville vinna. Och vi gör det tillsammans med alla våra medarbetare, från de anställda i butikerna i Ystad i söder till våra kollegor i Kiruna i norr.

Ja, när den sista trumvirveln hade ekat ut och applåderna lagt sig kunde Synoptik, med vd Roland Olsson, Helena Lundenfeldt, HR-chef, Lottie Ekelund, marknadschef, Veronica Brenckert, försäljningschef och Jesper Kervefors, controller på plats, skrika ut sin glädje och konstatera att:

– Konkurrensen är stentuff inom vår bransch och för att kunna behålla alla duktiga medarbetare finns det inget annat än att vara en riktigt bra arbetsgivare. Att vi tar hem det här priset är ett kvitto på att vi faktiskt är det, säger Helena Lundenfeldt.

När motiveringen för årets vinnare lästes upp fanns det framför allt en mening som fick Synoptikkvintetten att börja tro på att det kunde gå vägen.

– När det kom till att vi var ”ett great place to work på” kändes det liksom, wow. Då förstod jag att det var vår tur i år, säger Roland Olsson. 

Vad tror ni att priset kommer att betyda när ni kommer hem igen?
– Väldigt mycket. Även om vi har fått höga betyg av våra medarbetare när vi har mätt själva är det ju ett jätteerkännande att vinna på Retail Awards. Helt klart, säger Lottie Ekelund.

 

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...