Apple satsar grönt i Singapore

Apple öppnar sin första sydostasiatiska butik i Singapore – och lovar att driva all verksamhet i landet med förnyelsebara energikällor.
Annons:

I Singapore finns redan ett av Apples största kontor utanför USA. Nu öppnar teknikjätten även en butik, enligt rykten på heta shoppinggatan Orchard road, skriver Reuters och Techcrunch. Apples produkter säljs i dag genom partnerbutiker, mobiloperatörer och den egna nätbutiken på den sydostasiatiska marknaden.

Samtidigt gör Apple en storsatsning på solenergi i Singapore. Genom ett avtal med det lokala energibolaget Sunseap ska hela Apples kontor med 900 anställda och alla företagets övriga verksamheter i landet drivas helt med förnyelsebara energikällor. Totalt handlar det om cirka 33 megawattimmar som alstras genom solpaneler som har installerats på 800 hustak i den tätbefolkade staden.

I oktober meddelande Apple att man planerar att bygga en solcellsanläggning som kan producera 200 megawattimmar i Kina och har även lovat att köpa el till sitt nya huvudkontor i Silicon Valley från en solfarm i Kalifornien.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...