Apotekets nya marknadsdirektör har branschen i blodet

Market frågar Mikael Lenneryd om nya tjänsten, julklappar och hur årets julfirande ser ut. Och så visar det sig att han har apoteksbranschen i blodet.
Annons:
Text: Mikael Sydner
Annons:

Du går från att vara chef för digitala kanaler till jobbet som marknadsdirektör. Vad står överst på agendan?
– Att utveckla våra erbjudanden och särskilt vår e-handel. Bland annat ska vi ta hand om all den kunskap och data vi har inom området och om våra kunder för att skapa ännu bättre erbjudanden. Vi har fantastiska förutsättningar med 2,5 miljoner medlemmar i kundklubben och vår app Mitt Apotek har laddats ner mer än en miljon gånger.

Snart är det jul. Vad är det bästa med det?
– Att det blir lite mer tid till att göra andra saker än de jag vanligtvis gör i vardagen. Tid för reflektion och relation. Min fru är fantastiskt bra på att hålla kontakt och styra upp träffar och middagar så att vi kan hålla kontakten med våra vänner och familjer. Det är väldigt värdefullt.

Hur tänker du fira jul?
– Det blir jul med släkten och med barnen i fokus. Vi har ett ganska digert schema med min sida av släkten på julafton, båda sidor av släkten på juldagen och på annandagen är det min frus sida. Sen blir det bara vila!

Vad är din favorit på julbordet?
– Julskinkan! Självklart med Apotekets egen senap som tillbehör. Årets smak med honung och chili är grymt god och den syns även i försäljningen att många kunder också uppskattar den. Jag har en speciell relation till senap då min pappa var apotekare. Jag fick i unga år dispensera senap från hans eget hemliga recept med rötter från en apotekare i 1800-talets Finland. Jag minns många sena kvällar innan jul i källaren på Apoteket Duvan vid Brommaplan.

Vad vill du helst ha i julklapp?
– Vi slutade i princip med julklappar till de vuxna för många år sedan, med undantag för något mindre. Men kanske något från Apoteket. Min nuvarande necessär har sett sina bästa dagar så kanske en necessär från Zlatan Sport kan komma till nytta.

Vad gör du helst på helgerna?
– Veckorna är generellt sett intensiva och strukturerade med hämtning och lämning av barn och möten, planering och annat på jobbet. Som motvikt vill jag helst vara lite oplanerad och ostrukturerad på helgerna för att få lite balans. Jag umgås mycket med mina barn och tvingar dem att göra aktiviteter som inte inkluderar en ipad, dator eller mobil.

Vad är bästa sättet att koppla av på?
– Träna fungerar bra för mig som ett sätt att koppla av och må bra. Eller att spela memory med min sjuåriga dotter. Är jag inte tokfokuserad förlorar jag stort. Det är egentligen mer att ”koppla på” fast på ett annat sätt än på jobbet.

Är du helst ute eller inne?
– Jag är utomhus ganska mycket. Eftersom familjen inte har en bil så blir det en hel del cykling som transportmedel. Jag kör mina barn i cykelvagn till och från kompisar och till och från deras aktiviteter.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...