Foto: Foto: Olivia Renmark

Apoteket ska fånga resenärer med nytt butikskoncept

Snabbare hämtning av recept, enklare att hitta, smartare förpackningar – och färsk frukt. Apoteket Express på Centralen i Göteborg är Apotekets nya koncept för kunder på resande fot.
Text: Agneta Renmark
Annons:

I dag torsdag är det premiär för Apoteket Express på Centralen i Göteborg – ett apotek som är lite mindre till ytan och med anpassat sortiment av hälsosamma mellanmål och förpackningsstorlekar som är enkla att bära med sig.

– Vi ser att kundernas behov och förväntningar förändras hela tiden, och att vi måste bli bättre på att matcha våra butiker efter platsen de ligger på, säger Joachim Nielsen, chef för Apoteksnät på Apoteket AB.

På Centralen i Göteborg passerar runt 100 000 människor varje dag, på väg mellan jobb, skola, hem och fritidsaktiviteter.

– Därför är sortimentet anpassat efter kunder på resande fot. Det ska gå så snabbt att lösa ut ett recept att vi inte behöver ha några väntstolar. Och vi har snävat av sortimentet genom att välja ut storsäljarna och sälja dem i mindre förpackningar, säger Joachim Nielsen.

Apoteket Express har även ett brett utbud av hälsosamma snacks, kylda drycker och färsk frukt för att göra resandet smidigare.

– Det räcker ju att gå till sig själv när man ska ut och resa och kanske behöver ett paket huvudvärkstabletter och en ny tandborste och att de är bekvämt att kunna köpa med sig ett äpple och en dricka på ett och samma ställe.

Apoteket Express är ett första test, som om det fungerar bra kommer att utvecklas vidare.

– Vi tittar på fler lägen men är samtidigt ödmjuka och vill först se hur kunderna svarar på konceptet, säger Joachim Nielsen.

Apoteket Express är öppet från 05.30 till 22.00 på vardagar och från 08.00 till 20.00 lördagar och söndagar.

Sedan tidigare finns dessutom Apoteket Centralen på Centralen i Göteborg, vilket är större till ytan, har hela det ordinarie sortimentet och som kommer att vara kvar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...