Foto: Lars Welin

Apotek Hjärtat går in i Min Doktor – bred utrullning av butikskliniker väntar

Ica Gruppen går in som storägare i nätläkartjänsten Min Doktor. Verksamheten slås samman med Minutkliniken som erbjuder vårdtjänster i anslutning till Apotek Hjärtat. Affären blir ett avstamp för en bred utrullning av Min Doktor i anslutning till Ica-butiker. ”Vi utvecklar framtidens primärvård”, säger Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg.
Annons:
Text: Lars Welin
Annons:

Affären innebär att Ica Gruppen – genom dotterbolaget Apotek Hjärtat –  tar ett rejält kliv vidare in i vårdsektorn. Bolaget investerar 335 miljoner kronor och tillför Minutklinikens verksamhet, som värderas till 225 miljoner kronor, och får därmed en ägarandel på 42 procent i Min Doktor. Minutkliniken finns i anslutning till Apotek Hjärtat på ett antal ställen.

Uppgörelsen innebär att Min Doktor nu planerar för en snabb expansion av antalet kliniker, som primärt kommer att ligga i anslutning till Ica-butiker.

– Min Doktor är en seriös och innovativ vårdgivare och vi ser fram emot att utveckla framtidens primärvård. Bolaget kommer att investera i ett stort antal drop in-kliniker primärt i anslutning till större Ica-butiker, säger Anders Nyberg i ett pressmeddelande.

– Minutkliniken har på kort tid blivit framgångsrikt. Med den här affären kan vi göra vårdtjänster ännu mer tillgängliga, säger Per Strömberg, vd för Ica Gruppen.

Min Doktor startades 2013 och erbjuder läkarbesök på nätet, dygnet runt. Under det senaste året har bolaget hanterat drygt 200 000 ärenden, vilket är en ökning med över 100 procent jämfört med föregående år.

– Tillsammans med Ica Gruppen gör vi nu en storsatsning för att ytterligare förenkla vardagen för människor, säger Jonas Vig, vd för Min Doktor.

Före sommaren investerade det finska vård- och apoteksbolaget Oriola 100 miljoner kronor i den svenska nätläkaren Doktor.se. Målet är att starta fysiska vårdcentraler tillsammans med Oriolas dotterbolag Kronans Apotek.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...