Anrika klockkedjan vädjar om hyreslättnad: ”Vi vill undvika att varsla”

Anrika klockkedjan Nymans ur 1851 som säljer märkesklockor i premiumsegmentet riskerar att tvingas stänga en butik i Västerås. Nu vädjar man om hyreslättnader för att rädda butiken.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Klockkedjan vars flaggskeppsbutik ligger på Biblioteksgatan i Stockholm, har drabbats hårt av coronakrisen. Kostnader för hyror och personalkostnader är tunga poster och kedjan har korttidspermitterat personal.

– Det är de verktygen vi kan använda. Vi vill undvika att varsla personal, säger vd Charlotta Eriksson till VLT.

Men för butiken på Stora gatan i Västerås är läget akut och nu vädjar Nymans Ur om hyreslättnader för att rädda butiken, skriver tidningen.

Bland annat finns slopade kvartalshyror till förmån för varje-månads-hyror och uppskov med betalningarna på butikens önskelista.

Men enligt Charlotta Eriksson har gensvaret från hyresvärden Klövern varit svalt.

– Om Klövern inte försöker hitta kortsiktiga lösningar riskerar butiker att gå i konkurs och då drabbas även fastighetsägaren, säger hon.

Hon påpekar att problemen inte är unika för Nymans ur och att många av Klöverns hyresgäster sannolikt har ännu större bekymmer.

– Vi har betalat vår kvartalshyra och vi klarar oss just nu men många andra handlare gör det absolut inte, säger Charlotta Eriksson.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...