Foto: I99pema/Wikimedia Commons

Anrika handelshuset byggs om – blir galleria för pop up-butiker

Det anrika CGC-huset i Karlstad får nytt handelsliv. Inom kort öppnar fastighetsbolaget Capriga en galleria för pop up-butiker. ”Det blir en blandning av lokala och nationella handlare”, säger Peter Persson, vd för Capriga.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

I 95 år har det drivits varuhus och modehandel i CGC-huset i centrala Karlstad. I januari i år sålde ägarfamiljen fastigheten till Capriga – som nu avslöjar planerna för fastigheten.

Efter många förfrågningar från både lokala och externa butiker och kedjor så öppnar i mitten av september en galleria med pop up-butiker på två av fastighetens våningar, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

– Först och främst kommer lokala handlare att få möjlighet att förstärka sin försäljning. Det är inte vår mening att rakt över ta in handlare från andra ställen i landet. Det blir alltså en blandad handel, med inriktning på lokala handlare. När det gäller den nationella delen kommer vi bland annat att ge ett företag inom leksaksbranschen chansen att öka sin försäljning i Karlstad. Det är lite dåligt med leksaksbutiker i Karlstad, säger Peter Persson till tidningen.

Capriga har klart med fyra-fem hyresgäster, vilket innebär att fastigheten är uthyrd till hälften. Tyngdpunkten ligger på modebutiker.

– Företagen kommer om några veckor att var för sig gå ut med nyheten att de satsar i CGC-huset, säger Peter Persson.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...