Foto: Shutterstock

Amazon skruvar upp farten för Prime med hemleveranser dagen efter

Prime-medlemmarna får snart sina fria leveranser ännu snabbare. Amazon tänker leverera till premiumkunderna dagen efter i stället för på två dagar.
Text: Kalle Östgren
Annons:

Amerikanska e-handelskolossen ökar leveranshastigheten för abonnenterna i sitt premiumprogram Amazon Prime.

Medlemmarna fick tidigare de fria leveranserna på två dagar. Nu trycker Amazon på gasen för den standardiserade hemleveranstiden och kommer att ringa på hos vip-kunderna dagen efter.

Det meddelade Amazons finansdirektör Brian Olsavsky i samband med företagets kvartalsredovisning den 25 april.

I linje med det nya initiativet har Amazon rapporterats fortsätta flytta fram positionerna i sin leveranskedja under de senaste månaderna, bland annat genom att utöka sin flygplansflotta, Amazon Air Network, investera i fler lastbilar och till och med genom tillfälliga leveranshubbar med tält.

– Vi jobbar nu med att utveckla vårat fria tvådagars leveransschema för Primekunderna till att leverera på en dag. Det kan vi göra eftersom Amazon har ägnat mer än 20 år åt att expandera logistiknätverket, men det här är samtidigt en stor investering och vi har mycket arbete framför oss, sa Brian Olsavsky.

Enligt CNBC mottogs beskedet positivt av analytikerna på Wall Street.

– Initiativet ligger i linje med Amazons långsiktiga mål kring bekvämlighet och att erbjuda olika alternativ. Men det reflekterar samtidigt att konkurrensen skärps, kommenterade Doug Anmuth, analytiker hos J. P. Morgan.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...