Almedalsgarderoben – hållbarast i Visby: ”Slagit utlåningsrekord”

För fjärde året i rad har Svensk Handel och Swedish Fashion Council lånat ut kläder ur Almedalsgarderoben under politikerveckan i Visby. I år har initiativet slagit utlåningsrekord varje dag och vunnit pris för sitt sätt att lyfta hållbarhetsfrågan.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Svensk Handels och Swedish Fashion Councils initiativ Almedalsgarderoben har prisats av PR-byrån Juno som det som var bäst att lyfta hållbarhetsfrågan under Almedalsveckan.

”Almedalsgarderoben belönas för sitt långsiktiga arbete med att visa upp delningsekonomin i praktiken. Almedalsgarderoben bidrar till att lyfta de beteendeförändringar som måste ske när det gäller konsumtion i allmänhet och av mode i synnerhet, och har lyckats göra hållbara val konkreta, lustfyllda, och attraktiva under Almedalsveckan”, skriver juryn i sin motivering.

Kulturminister Amanda Lind (MP) var en av dem som lånade kläder ur garderoben.

Almedalsgarderoben låter besökare och deltagare låna en outfit gratis under 24 timmar.

– Det är fjärde året som vi tillsammans med Svensk Handel arrangerar garderoben och i år har vi slagit utlåningsrekord varje dag. Att cirkulära affärsmodeller uppmärksammas är ett tecken på att hållbarhetsfrågan är hetare än någonsin, säger Erica Blomberg, marknadschef på Swedish Fashion Council.

Kläderna kommer från en mängd svenska varumärken.

– Vi vill tacka alla besökare som har lånat i vår garderob och hjälpt till att lyfta frågan om nya affärsmodeller, säger Maria Sandow, kanslichef Svensk Handel Stil.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...