Almedalsgarderoben en succé – hård fajt om plaggen på Tradera

Hållbarhet är på modet och så även inom handeln. När Svensk Handels plockade fram Almedalsgarderoben för andra sommaren i rad var responsen därför mer än god. ”Intresset har varit jättestort. Fantastiskt roligt”, säger Maria Sandow, på Svensk Handel Stil.
Text: Michael Sandsjö

Ska vi byta kläder med varandra? Ja, det ska vi, tänkte Svensk Handel och skapade Almedalsgarderoben.

När Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil, summerar intrycken halvvägs in i veckan blir omdömet ”succé”.

Idén är följande: Några av medlemsföretaget har skänkt kläder, där den som vill har kunnat ekipera sig under veckan, för att sedan lämna tillbaka plaggen. Allt i en hållbar kontext, som blir allt viktigare även inom handeln.

– Det här är andra gången vi kör garderoben och intresset har helt klart varit mycket större i år. Redan när vi öppnade i söndags hade vi jättemånga som var inne och frågade om vi var igång, säger Maria Sandow.

Nytt för i år är att de plagg som lånats ut till ett antal mer kända personer också auktioners ut på Tradera.

I slutet av veckan kommer också den som vill att kunna köpa den där sköna skjortan eller den perfekt sittande klänningen, till ett kraftigt reducerat pris. Avansen swishas sedan till en valfri välgörenhetsorganisation.

En rosa topp som bland annat Centerledaren Annie Lööf använt och en klänning som burits av Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde hade dragit iväg mest under onsdagseftermiddagen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...