Akademibokhandeln vässar siffrorna: ”Har breddat erbjudandet”

Den positiva trenden håller i sig för Akademibokhandeln och Bokus. Omsättningen steg och rörelseförlusten minskade under andra kvartalet. ”Affärsområdet har ökat försäljningen på en stabil marknad”, säger Mårten Andersson, vd och koncernchef för ägaren Volati.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Fjärde kvartalet 2018 noterade Volati ett trendbrott för Akademibokhandeln och Bokus. Även under årets första kvartal förbättrades omsättningen och rörelseförlusten minskade.

Dagens rapport för årets andra kvartal visar att trenden håller i sig.

Nettoomsättningen steg med fyra procent till 328 miljoner kronor.

Rörelseresultatet är fortfarande negativt, men förbättrades med åtta miljoner kronor till -32 miljoner kronor.

– Vi får fortfarande god effekt av arbetet med inköp och kostnadseffektivisering som genomfördes under 2018, vilket förbättrat resultatet. Affärsområdet har dessutom ökat försäljningen på en stabil marknad genom att bredda produkterbjudandet samt genom etableringen i nya distributionskanaler med ljudbokstjänsten Bokus Play, säger Mårten Andersson.

Volati särredovisar inte utvecklingen för Akademibokhandeln och Bokus, men Mårten Andersson kommenterar utvecklingen för Bokus:

– Bokus har ökat försäljningsvolymen samtidigt som marginalerna förbättrats – en utveckling som är glädjande och långsiktigt viktig för branschen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...