Foto: Foto: Andreas Heneborn

Åhléns stänger varuhuset i Uddevalla: ”Får det inte att gå ihop ekonomiskt”

Åhléns stänger sitt varuhus i Uddevalla nästa sommar. ”Beslutet är fattat utifrån en helhetsbedömning”, säger Weronica Nilsson, PR- och informationschef.
Text: Daniel Norman
Annons:

Åhléns stänger i Uddevalla. 

– Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helhetsbedömning. Vi får inte verksamheten att gå ihop ekonomiskt i Uddevalla, vilket gör att vi tyvärr behövt fatta detta tunga beslut, säger Weronica Nilsson till Market. 

Hon pekar framför allt på de konsekvenser det får för de som jobbar i varuhuset. 

– Vi behöver anpassa vår verksamhet i takt med de förändringar som nu sker i vår omvärld med digitalisering och nya konsumtionsmönster. 

Planerar ni att lägga ner fler varuhus i Sverige? 
– Vi har tidigare meddelat att varuhuset i Kista stänger under 2018. I dagsläget har vi ingen information om fler nedläggningar. 

Åhléns satsning på e-handel gör inte att kedjan ser ett minskat behov av fysiska varuhus, enligt Weronica Nilsson. Målet är att bli Sveriges ledande omnikanalaktör.  

– Våra fysiska varuhus har en fortsatt viktig plats i vår satsning framåt och vi ser regional förankring som en förutsättning för att lyckas med vår digitala satsning där vi kopplar ihop e-handel med fysiska varuhus. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...