Foto: Foto: Daniel Norman

Åhléns: ”Onda krafter får inte styra”

Åhléns har öppnat sitt varuhus i centrala Stockholm igen efter terrordådet i fredags. ”Fokus är på våra anställda och kunder”, meddelar pressansvarig.
Text: Daniel Norman

I dag klockan 10 öppnade Åhléns City i centrala Stockholm igen efter fredagens tragiska händelse.

”Vår drivkraft att öppna har varit sprungen ur våra värderingar om att stå upp för öppenhet och inte låta onda krafter få styra våra liv”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Varuhuset är som innan förutom en del där det fortfarande pågår reparationer. Skadade produkter har plockats undan och kedjan ser nu över möjligheten att skänka bort dem, lämna tillbaka dem till leverantören eller kassera dem.

”Ett flertal medarbetare har under helgen medverkat till att förbereda varuhuset inför öppningen. Det har bland annat handlat om att plocka bort skadade produkter och att städa. Tid har också ägnats åt att stötta medarbetare på olika sätt, vilket fortsätter under dagen”, skriver Åhléns.

Medarbetarna i varuhuset har själva fått välja om de vill komma till jobbet i dag. Många har valt det enligt företaget. Personal från andra varuhus finns också på plats för att stötta.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...