Åhlens låter personalen nätverka med nyanlända – på arbetstid

Alla anställda på Åhléns får träffa en nyanländ verksam i samma bransch för att utbyta erfarenheter – på arbetstid. ”Olikheter berikar och gör oss bättre”, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef på Åhléns.
Text: Daniel Norman
Annons:

Genom Yrkesdörren har alla anställda på Åhléns huvudkontor sedan mitten av 2017 fått möjligheten att på arbetstid få träffa en nyanländ för att prata yrkeserfarenheter. 

Nu utökas samarbetet till att gälla alla anställda på Åhléns. 

– Samarbetet med Åhléns känns extra viktigt eftersom vi söker dörröppnare i hela Sverige. Vi har många nyanlända som väntar på att träffa en etablerad svensk för att bredda sina nätverk. Åhléns är ett stort företag vilket gör att det finns många olika yrken representerade inom Åhléns som vi kan matcha nya svenskar med, säger Amelie Silverstolpe, 

Yrkesdörren matchar nyanlända med etablerade svenskar inom samma bransch för att de ska kunna träffas under en timme och prata jobb. Den nyanlända får även två kontakter med sig från mötet för att kunna bredda sitt nätverk. 

Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef på Åhléns.

Bakom Yrkesdörren ligger organisationen Öppna dörren som är ett initiativ av Axfoundation. 

 – Vi är stolta över att kunna stötta Öppna dörrens arbete och bidra till att fler nya svenskar får möjligheter till nya jobb och kontakter. Vi tror på att olikheter berikar och gör oss bättre, och genom Öppna dörren får vi möjlighet att på riktigt göra skillnad för mångfald och inkludering i samhället, säger Sofia Bothelius. 

Åhléns stöttar Öppna Dörren på flera sätt. 31 augusti 2017 började kedjan ta betalt för sina bärkassar och större delen av överskottet går till organisationen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...