Foto: Daniel Norman

Åhléns har gjort flera av sina varuhus kontantfria – på test: ”Majoriteten betalar med kort”

Åhléns testar att göra tre av sina varuhus kontantfria. ”Innebär en ökad säkerhet för oss alla”, säger Weronica Nilsson, PR- och kommunikationschef för kedjan.
Text: Daniel Norman
Annons:

Åhléns har som ett test tagit bort kontanthanteringen i tre av sina varuhus: det i Väla utanför Helsingborg, det i Gävle och det i Sickla köpkvarter i Nacka. 

– Förändringen genomför vi för våra kunders och medarbetares trygghet, då det innebär en ökad säkerhet för oss alla vad gäller hantering av pengar, rånrisk, problem med falska sedlar och så vidare, säger Weronica Nilsson till Market. 

Testet har pågått i två månader. 

– Det har gått smidigt då majoriteten av våra kunder i dag redan betalar med kort. För våra medarbetare innebär det dessutom en tryggare arbetsmiljö där de i större utsträckning kan fokusera på kundmötet i stället för att hantera kontanter med alla risker det innebär. 

Vad har ni fått för reaktioner från kunderna? 
– Vi kommer att utvärdera mer ordentligt när vi kommit en bit på vägen men hittills har det varit väldigt få reaktioner där enstaka kunder undrat men de allra flesta säger inget och betalar med kort. 

Finns det en plan att göra hela Åhléns kontantfritt? 
– I ett första skede är syftet att se hur det fungerar med kontantfritt. Vi kommer att samla på oss erfarenheter och lärdomar och därefter får vi se hur vi går vidare. Om allt faller väl ut kommer vi att vilja utöka till fler testvaruhus, säger Weronica Nilsson.  

 

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...