Agora laddar för revansch – nu jagar bolaget ny vd: ”Vi har inte nått målen”

Agoras affärsmodell och fokus på citynära handelslägen ligger fast, men retail minskar i betydelse. ”Vi blir mer av ett samhällsfastighetsbolag”, säger Knut Pousette, styrelseordförande.
Text: Martin Rosengren
Annons:

Agora laddar för revansch och Knut Pousette ser positivt på utvecklingen av stadskärnorna.

–    Det blir en del förändringar eftersom vi inte nått målen under senare tid vilket även återspeglas genom aktiekursen. 

–    Handelsdelens betydelse minskar, och har minskat succesivt. Utvecklingen är i grunden positiv, vi blir mindre påverkade av rörelserna inom handeln och vi får in starka hyresgäster som vill ha långa avtal, som vårdmottagningar, skolor, hälsoföretag och restauranger, säger Knut Pousette.   

Bolaget rekryterar nu ny vd såväl som ny CFO. Wilner Anderson lämnade företaget och vd-uppdraget i slutet av förra året och nu lämnar även CFO Agneta Segerhammar för chefsjobb på Sagax.

– Wilner Andersson har gjort ett jättejobb, men är ett par år över pensionsålder varför vi hade en naturlig situation. Agneta blir kvar som tillförordnad vd april ut så vi har bra med tid för rekryteringarna, säger Knut Pousette.  

Kommunerna ökar ansträngningarna för att skapa mer levande stadskärnor, enligt Knut Pousette.

–    Trenden innebär att kommunerna månar om city, de är ofta positiva när det gäller utveckling av innerstaden och mer försiktiga när det gäller externlägen. Vi ska fånga förändringarna på marknaden och ser positivt på utvecklingen, säger Knut Pousette.

Restaurangernas betydelse för att skapa liv i stadskärnorna ökar också på bekostnad av traditionell retail, enligt Knut Pousette. 

–    Agora betyder mötesplats på grekiska och det är ganska beskrivande för vad vi vill vara.

–    Vi bygger verksamheten tillsammans med långsiktigare och stabilare hyresgäster och blir ett samhällsfastighetsbolag, näst intill, avslutar Knut Pousette.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...