Adlibris stänger första butiken när e-handlaren bryter ny mark i Stockholm

I april öppnar Adlibris en ny butik på Kungsgatan i Stockholm. Samtidigt stängs den på Regeringsgatan. "Vi hade inga långsiktiga planer", säger Beathe Melsnes på Adlibris.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat att Adlibris öppnar en fysisk butik på Kungsgatan i Stockholm. I april är det dags.

– Butiken kommer att vara på två plan. Konceptet kommer att rymma den breddning av produktkategorier som vi även gör på nätet. Det betyder att basen i vår produktmix fortfarande kommer att vara böcker, men att vi även gör plats för en större andel andra produkter som garn, pyssel, leksaker, köksprylar och inredning, säger Beathe Melsnes, ansvarig för Adlibris fysiska butiker, till Market.

Men Adlibris nöjer sig med en butik i centrala Stockholm. Samtidigt stängs den på Regeringsgatan, den första näthandlaren öppnade.  

– Vårt befintliga hyresförhållande var ett kontrakt med kort varighet, eftersom vi vid starten 2015 inte hade långsiktiga planer för butiksetableringen. Detta har dock ändrats under tiden, och vi ser att en permanent butik i Stockholm passar oss bra, säger Beathe Melsnes. 

Under hösten öppnade Adlibris även en butik i Göteborg. 

– Det går jättebra! Det var väldigt tydlig direkt när vi öppnade att göteborgarna gillar Adlibris, och vi fick många glada tillrop och mycket positiv feedback

Har ni, andra lägen på gång?     
– Det är inte omöjligt att andra större städer i Sverige vill få en Adlibris-butik framöver, men vi har just nu ingen konkreta planer.

Ni har tidigare sagt att ni letar lokaler i Helsingfors och Oslo, har ni hittat några?
– Det stämmer att vi letar potentiella lokaler i nämnda städer. Oslo är troligen första prioritet då vi tror att det vill stärka vårt varumärke i Norge - men vi har ingen konkret lokal i någon av städerna, och vi ser att det kommer att dröja ett tag, säger Beathe Melsnes. 

 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...