Foto: Daniel Norman

45 får gå från XXLs norska huvudkontor – även i Sverige ska styrkan krympa

Som ett led i att minska kostnaderna kommer antalet anställda vid XXLs huvudkontor i Norge att minska med drygt 45 tjänster. Även på Sverigekontoret ska personalstyrkan bantas.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

I senaste delårsrapporten meddelade XXL att bolaget tittar på flera initiativ för att öka försäljningen men också för att anpassa kostnaderna efter nuvarande kostym.

Som ett led i det bantas personalstyrkan vid huvudkontoret med drygt 45 tjänster, rapporterar XXL i ett pressmeddelande.

– Det här var inget enkelt beslut att fatta, och vi är tacksamma för den goda dialogen och förståelsen från de fackliga organisationerna. Vi kommer att säkerställa en transparent och rättvis process samt stöd till alla som drabbas. Jag vill rikta min tacksamhet till alla anställda inom XXL för deras insatser under den här utmanande tiden, men förutsättningarna på marknaden kräver att vi minskar kostnadsbasen, säger vd Pål Wibe som tillägger att han tror att den nya organisationen kommer att skapa förutsättningar för en starkare och effektivare organisation.

Uppsägningarna innebär att 20 procent av de anställda vid huvudkontoret i Norge sägs upp.

Även i Sverige och Finland kommer XXL att inleda samtal om nedskärningar av personal vid landskontoren.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...