130 berörs när Coop stänger kontor och lager i Falkenberg

Nettos huvudkontor och lager i Falkenberg läggs ned i sommar. Detta eftersom butikerna successivt förs över till Coop. 130 medarbetare berörs.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

Coop har ställt om en tredjedel av Netto-butikerna till Coop och merparten av butikerna väntas ha gröna skyltar redan till sommaren. Verksamheten kommer därmed successivt att flyttas över till Coops butiksdrivande verksamheter och centrala funktioner, vilket innebär att huvudkontoret och lagret i Falkenberg kommer att avvecklas.

– Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Samtidigt är det kostsamt att driva parallella organisationer och därför avvecklas nu verksamheten i Falkenberg till sommaren, säger Patrik Levin, vd för Coop Vardagshandel.

Coop meddelade redan i augusti 2019 att lagerverksamheten i Falkenberg skulle avvecklas. Detta eftersom varuflödet till butikerna som ställs om till Coop kommer från Coops lager.

Verksamheten i Falkenberg kommer att avvecklas till sommaren. Lagret i Falkenberg har 80 tillsvidareanställda medarbetare och på huvudkontoret är det 50 tjänstemän som är tillsvidareanställda.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...