måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från PayPal

Smart betalningsplattform: Stärker företaget i osäkra tider

Envis inflation och allt snävare budgetar. Hela 93 procent av alla företagsledare förbereder sig för en recession – samtidigt som konsumenternas engagemang har sjunkit till en historiskt låg nivå.

Publicerad: 13 mars 2023, 13:00


Det är lika omöjligt att helt förutsäga framtiden som att kontrollera alla aspekter av ett företags verksamhet. Men genom att planera med hjälp av aktuella prognoser – och ta höjd för en recession – kan man både skapa motståndskraft och fortsätta främja innovation som bäddar för framtida intäkter. En viktig del av pusslet är att se över sin betalningsplattform för att kunna göra snabba förändringar då det behövs.

– Idag har många företag flera olika verktyg för att hantera betalningar och kundtransaktioner. För vissa är det ett tillvägagångssätt som stöder affärsprocesser och behov – men för många andra är det en plåsterlösning som inte kan skalas med verksamheten, och något som kan dränera resurser och i förlängningen även intäkter, säger Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Sparar tid och resurser

Därför har PayPal utvecklat en modulär lösning som ger företag möjlighet att enkelt styra hela företagets ekosystem för onlinebetalningar. 

– Det handlar inte bara om det sista steget i kassan, utan är snarare ett system som gör att ett företag kan spara tid och resurser i hela verksamheten. Med PayPal Enterprise Solutions kan man implementera de lösningar som behövs idag, och sedan enkelt addera fler funktioner när verksamheten förändras, säger Jonas Breding. 

Att minska driftkostnaderna genom förenkling och automatisering, är ett sätt att stärka företaget i det osäkra ekonomiska läget.

– Det första steget är att samla alla transaktioner och betalningsuppgifter i en optimerad kontrollpanel. Med en enklare betalningshantering, automatisk avstämning och en tillförlitlig rapportering blir det lättare att fatta snabba och välgrundade beslut – och det är just förmågan att fatta smarta beslut som kan få ditt företag att sticka ut från mängden under de kommande åren, säger Jonas.

Valmöjligheter driver konvertering

När konsumentförtroendet sjunker blir det ännu viktigare att behålla de befintliga kunderna, inte minst eftersom det blir svårare och dyrare att locka nya. En smidig checkout, med betalningsmetoder som kunderna föredrar, blir A och O för att förbättra konverteringen och hålla uppe intäktsströmmarna.

Att erbjuda PayPal som betalningslösning ger en 125-procentig ökning av sannolikheten för att köp ska genomföras på de europeiska marknaderna. En av fyra konsumenter säger att PayPal är det betalningsalternativ de föredrar, medan 66 procent litar på att PayPal håller deras betalningar säkra och skyddar dem.

PayPals lösningar bidrar till att möjliggöra en genomsnittlig ROI på 401 % efter tre år.

– De här starka siffrorna är ett resultat av våra satsningar på snabba, friktionsfria kassalösningar. Med alla betalningsmetoder samlade i en säker digital plånbok kan kunderna göra inköp snabbt och enkelt, vilket bidrar till att öka varumärkesaffiniteten och lojaliteten, konstaterar Jonas.

I PayPals checkout kan kunderna betala med fler än 100 olika valutor, och utbudet av tillgängliga betalningsmetoder anpassas i realtid – vilket också främjar konverteringen.

– De kan betala med kredit- och betalkort, PayPal, PayPal Pay Later eller någon av alla lokala betalningsmetoder, som till exempel tyska Giropay. Alternativen anpassas automatiskt till kunderna baserat på plats och behörighet.

Om du vill veta vad PayPal Enterprise Solutions kan göra för just ditt företag kan du kontakta dem här.

www.paypal.com

Texten är en annons från PayPal