Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Channable

Så får du in dina produkter i Amazons “buy box”

Eftersom Amazon tillåter flera aktörer att sälja samma produkt, så konkurrerar e-handlare om att just deras produktlistning ska visas till höger på produktsidan med möjligheten att direkt "Köpa nu" eller "Lägga till i kundvagnen". Detta kallas The Buy Box och leder till mer lönsamhet.

Publicerad: 2 november 2021, 14:21


Vilken e-handlare lyckas visa sin produkt i ”buy box” beror på kundupplevelse och pris men även kundnöjdhet, leverans och försäljningsresultat.  

Nya aktörer är inte automatiskt med och konkurrerar om detta. Först sker det nämligen en kvalificerande provperiod där det gäller att bevisa att produkterna håller måttet och att servicen är pålitlig.

En bra kundupplevelse förbättrar dina chanser för just din produkt att hamna i Amazons ”buy box”. Då gäller det att ha extra kontroll på några viktiga faktorer;

  • Pålitlig hantering av leveranser oavsett om det sker genom Amazon (FBA) eller via egen försorg.

  • Konkurrenskraftiga priser. Men det räcker inte med lägst pris och gratis frakt utan det måste samspela med övriga krav.

  • Alltid i lager är en stor fördel.

  • Undvik negativa omdömen, många garantiärenden eller att ta betalt för servicehantering.

Öka dina chanser att vinna ”buy box” med ett “prisverktyg”

Amazon loggar cirka 2,5 miljoner prisändringar om dagen. Ett prisverktyg hjälper dig att på bästa möjliga sätt hantera detta;

  • Du kan se i realtid ifall dina konkurrenter höjer eller sänker priset och om deras lager tar slut. 

  • Det ökar dina chanser att återkommande vinna ”buy box” och möjligheterna till framtida försäljning och bättre ranking på marknadsplatsen.

  • Du slipper ändlösa prissänkningar eftersom verktyget hela tiden hittar den optimala prisnivån samtidigt som det säkerställer bästa möjliga marginal.

  • Kanske viktigast av allt – du sparar massor av tid genom att inte manuellt behöva kontrollera priser, utvärdera produkter och bevaka konkurrenter. 

Vill du veta mer om Channables prisverktyg? Klicka här för ett gratis test.

www.channable.com

Texten är en annons från Channable