Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från 24Storage

Mer tid på fältet: Så kan self storage lyfta din säljorganisation

Ett skalbart lagerutrymme – utan bindningstid. Genom att hyra self storage-förråd kan ditt företag frigöra tid för säljarna, så att de kan spendera fler timmar med det de är bäst på.

Publicerad: 6 juli 2021, 13:34


Allt fler företag inser fördelarna med så kallade self storage-lösningar. Idag kan du snabbt och enkelt boka ett förråd på nätet, och närsomhelst anpassa storleken om det skulle behövas.

Ett företag som växer snabbt på den svenska self storage-marknaden är 24Storage, som grundades 2015. Med 11 500 förråd fördelade på 25 anläggningar runt om i landet har det redan blivit ett attraktivt alternativ för säljorganisationer som vill effektivisera sin verksamhet.

Se exempel på 24Storages olika företagslösningar

– Att vi finns på så många orter gör att kringresande säljare kan förvara varuprover och demomaterial nära sina kunder, och att de slipper åka runt med allt i bilen. Eftersom vi har godsmottagning så kan de dessutom beställa allt de behöver direkt till förråden, säger Fredrik Sandelin, VD på 24Storage.

Effektivare arbetsdag

Han berättar om kunder som har minskat sina säljares restider med två timmar om dagen, just för att de kan åka och plocka upp allt det de behöver på vägen, istället för att åka fram och tillbaka till ett centrallager.

– Det gör också att de slipper förvara varor och utrustning i bilen under natten, vilket alltid utgör en säkerhetsrisk med potentiellt kostsamma konsekvenser. Det här är en kanske ännu viktigare aspekt för till exempel hantverkare och VVS-installatörer, som ofta tvingas förvara verktyg i brandade bilar. På våra kameraövervakade anläggningar kan du ha ditt säljmaterial eller dina verktyg i tryggt förvar.

– Andra bolag, till exempel inom juridik och redovisning, väljer att förvara dokument hos oss, så att inte kontoren blir helt belamrade med papper och pärmar, säger Fredrik Sandelin.

Slipper binda upp sig

Han påpekar den stora fördelen med att slippa binda upp sig i långa hyreskontrakt.

– Säg att du är en småföretagare som behöver ett förråd eller lager på 30-40 kvadratmeter. Då behöver du först hitta ett i lämpligt läge och storlek, samt sedan binda upp dig i ofta flera år långa kontrakt. Hos oss kan du istället hyra på löpande kontrakt med bara 30 dagars uppsägningstid. Och du kan närsomhelst skala upp eller ner storleken om ditt företag får nya behov. Du slipper binda upp kapital, vilket gör att företaget blir effektivare och mer flexibelt.

– Vi vill verkligen att det ska vara superenkelt att hyra förråd hos oss. Du ska inte behöva åka ut till en anläggning och skriva på papper, eller behöva binda upp dig i långa kontrakt, avslutar Fredrik Sandelin.

Läs mer om hur 24Storage kan hjälpa just ditt bolag

Texten är en annons från 24Storage