fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Messe Frankfurt

Hela branschen samlas: Tre parallella mässor för konsumtionsvaror

Runt 5000 utställare i 26 hallar. I februari arrangeras tre stora mässor för konsumtionsvaror parallellt i Frankfurt. – Ska man göra inköp på ett enda ställe så är det här, konstaterar Mattias Dahlquist, Managing Director på Messeforum AB, som representerar Frankfurtmässan i Sverige och Norge.

Publicerad: 9 januari 2023, 08:22


Den globala konsumenthandeln står inför stora utmaningar – som kommer att kräva nya och innovativa tillvägagångssätt. Därför blir det stort fokus på kreativa och inspirerande lösningar när de tre ledande internationella mässorna för konsumtionsvaror – Christmasworld, Ambiente och Creativeworld – går av stapeln parallellt i Frankfurt, 3-7 februari 2023.

– Vi har förstått att vi måste tänka om radikalt och förändra våra mässformat. Därför skapar vi en ny, fysisk mässupplevelse, med tre ledande mässor samtidigt, som täcker alla viktiga metateman och trender som för tillverkarna och återförsäljarna framåt, säger Julia Uherek, Vice President Consumer Goods på Frankfurtmässan.

Runt 5000 utställare

Att framöver arrangera de tre mässorna parallellt, på samma plats och samma datum varje år, kommer att göra Frankfurt till en ännu viktigare samlingsplats för branschens köpbeslutsfattare. Och intresset är enormt, med cirka 5000 utställare från 80 länder.

– Till varje mässa kommer de främsta internationella varumärkena och de mest intressanta nykomlingarna, vilket ger ett unikt utbud, med såväl kvalitet som mångfald, säger Philipp Ferger, Vice President Consumer Goods Fairs, som understryker evenemangens internationella betydelse.

Den fysiska mässupplevelsen kommer att kompletteras med smarta digitala tjänster, inte bara under själva mässan, utan även därefter.

Mattias Dahlquist poängterar att det blir ett gigantiskt event, som kommer att kräva mer planering än vanligt. 

– 26 fulla mässhallar tar sin tid att besöka, och med tanke på det stora intresset för mässan är det läge att i god tid boka resa och hotell – och redan i förväg söka upp företag och boka in möten.

Hitta företag och boka möten i förväg: 
Christmasworld
Ambiente
Creativeworld

Mer om de tre mässorna

Christmasworld fortsätter att fokusera på handelns viktigaste försäljningsperiod – och hur man kan använda upplevelsen som en framgångsfaktor. Till Christmasworld kommer toppvarumärken som Blachere, Boltze, Duni, Edelman, Exotica Cor Mulder, Gnosjö Konstsmide, Goodwill, G. Wurm, Hoff-Interieur, Inge's Christmas Decor, Kaemingk och Koopman. Mässan får även ett nytillskott i form av det mycket attraktiva produktsortimentet för presentförpackningar, med utställare som Francesco Brizzolari, Saul Sadoch och Zöllner-Wiethoff

Ambiente presenterar en unik blandning av nya idéer och produkter, och är ett måste för hotell-, restaurang- och cateringbranscherna. Utställare som Cristel, Dibbern, Robbe & Berking, Rosenthal, Sodastream, Tramontina och Westmark kommer att ge både glamour och variation till segmentet Dining, där allt som gör matlagning och hushållsarbete enkelt och vackert kommer att visas upp. En nyhet för året är trendtemat bakning, som kommer att få en egen plats under Kitchen, Accessories & Baking i hallarna 9.0 och 9.1. Även den nya produktgruppen Clean Home väntas bli mycket välbesökt, precis som det snabbt växande HoReCa/Hospitality-segmentet

Hållbarhet, designikoner och oväntade nya skapelser – läs mer om de hetaste trenderna på Ambiente.

På Creativeworld, den ledande internationella mässan för hobby-, hantverks- och konstnärsartiklar, kommer marknadsledarna från alla produktsegment att finnas på plats. däribland Clairefontaine, F.I.L.A. Group, Folia, Kreul, Kuretake, Marabu, Rayher, Royal Brush, Royal Talens, Schmincke och Staedtler. Utställarna kommer att visa upp allt från material och innovativa artiklar för konst och kreativa hobbies till textildesign, graffiti och gatukonst. För första gången inkluderar man även produkter för kreativt skrivande och tecknande. Många klassiska tillverkare av skrivverktyg breddar sina produktportföljer med mer kreativa material, så det är ett logiskt steg att samla allt under Creativeworld-paraplyet. Bland de nya utställarna finns till exempel Centropen, Schneider Schreibgeräte och skrivredskapstillverkaren Stylex.

messefrankfurt.com

Texten är en annons från Messe Frankfurt