Marie Hillblom: ”Årets julklapp kräver förändrat beteende – av alla”

Mobillådan – det är årets julklapp 2019 när HUI trendspanar. Och många himlar med ögonen. ”Va? På allvar, eller?!” Men nog är vi något på spår här.
Text: Marie Hillblom
Annons:

HUI förklarar att viljan från början med att lansera en årets julklapp var att väcka uppmärksamhet kring julhandelsprognosen. Det var för 32 år sedan.

I dag vet vi alla att julhandeln nog närmast kan liknas vid ett självspelande piano, som rullar på utan både HUI:s och respektive kedjors julklappstips.

HUI har redan konstaterat att trots orosmoln på makroplanet så kommer vi också i år att handla julklappar som aldrig förr. Omsättningen för december beräknas bli 79,8 miljarder kronor – en tillväxt på tre procent. Och den stora tillväxten sker genom handeln på nätet – via mobilen. Mobile first, du vet.

Vi lever i våra mobilbubblor och glömmer att titta upp.

Så å ena sidan verkar det ganska osannolikt att mobillådan faktiskt kommer att bli årets julklapp. Skulle vi verkligen kunna tänka oss att stoppa undan mobilen? För de flesta är mobilen det vi sträcker oss efter det första vi gör på morgonen och det sista vi lägger ifrån oss på kvällen, redskapet som är räddningen för alla stressade yrkesarbetande när det kommer till att rädda hem barnens och svärmors drömjulklappar samtidigt som innevarande bokslutsår ska avrundas på bästa sätt. Glöm mobillådan liksom. Den kommer sannolikt aldrig att bli en årets julklapp som det säljs ett stort antal enheter av. Fast den kanske borde?

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...