David Jansson: Att det är få kvinnliga vd:ar beror inte på diskriminering

Text: David Jansson
Annons:

Sonat Burman-Olsson på Coop, Magdalena Gerger på Systembolaget, Maria Hamrefors på Akademibokhandeln, Susanne Ehnbåge på Netonnet och Christina Ståhl på MQ tillhör undantagen. Knappt en femtedel, 19 procent, av vd:arna på de 100 omsättningsmässigt största bolagen i den svenska detaljhandeln är en kvinna. Det visar en granskning som Market gjort.

Det verkar därmed inte vara sämre ställt med jämställdheten på de högsta chefspositionerna i detaljhandeln än på arbetsmarknaden i stort, där enligt Ledarnas senaste jämställdhetsrapport 16 procent av cheferna på vd-nivå är kvinnor. Men den intressanta frågan är givetvis varför andelen kvinnor på vd-nivån inte är högre både i detaljhandeln och i näringslivet som helhet.

Jag tror inte att diskriminering är en viktig förklaring i meningen att beslutsfattarna i företagen utser män till vd:ar även om de anser att det finns kvinnliga kandidater som har bättre förutsättningar att lyckas med uppdraget. De är nämligen inte dummare än att de inser att sådan diskriminering naturligtvis riskerar att slå tillbaka hårt mot företagen i form av sämre försäljning, lönsamhet och framtidsutsikter.

Jag tror inte att diskriminering är en viktig förklaring

Tvärtom tror jag att de numera brett accepterade normerna om ett jämställt arbetsliv gör att man i många företag anstränger sig en hel del för att hitta kvinnliga vd-kandidater och gärna väljer en kvinna i stället för en man om båda bedöms vara ungefär lika kvalificerade. Detta eftersom man med en kvinna på toppen hoppas man kunna kamma hem en del goodwill såväl internt som externt.

Men varför är då könsfördelningen på vd-nivån ändå så skev? En av de sannolikt viktigaste förklaringarna lyfter Ledarna fram när man i sin rapport pekar på seglivade normer kring vilka sysslor som tillhör män respektive kvinnor och som bland annat innebär att kvinnor ska ta större ansvar för barn och hushållsarbete. Sådana förväntningar har stor betydelse för kvinnors karriärval och benägenhet att ta vara på de möjligheter de får.

En annan viktig förklaring tror jag är den bland kvinnor utbredda föreställningen att könsdiskriminering är mycket vanligt i arbetslivet. Enligt Ledarnas rapport upplever endast en tredjedel av kvinnorna i den yngre generationen att karriärmöjligheterna är desamma oavsett kön. Den dystra bilden skrämmer säkert många och får dem att tidigt sikta på andra saker i livet än de högsta positionerna i näringslivet. Även om den inte är sann.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...