Fyra tunga tips: Så skapar du struktur när stressen tar över

Stressigt på jobbet med många bollar i luften och en ständig känsla av att tiden inte räcker till? Lösningen kan vara enklare än du tror. ”Det handlar om att skapa struktur och överblick”, säger David Stiernholm, proffs på att hjälpa människor att få mer gjort på mindre tid.
Text: Agneta Renmark
Annons:

David Stiernholm

David Stiernholm är struktör, föreläsare och författare som hjälper människor och företag att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och struktur. Han erbjuder föreläsningar, kurser och personliga sessioner, och har under sina 16 år som egen företagare varit flitigt anlitad av både organisationer, företag, universitet och högskolor.

David Stiernholm har även skrivit två böcker på temat: ”Klart! – Bli superstrukturerad på 31 dagar!” och ”Målmedveten – prioritera rätt och säg nej med gott samvete”. Varje vecka delar han med sig av sina bästa strukturtips genom nyhetsbrev, podcast och frågespaltvideor.

Tycker du att ordet struktur låter torrt och tråkigt?

Då kanske det är dags att smaka på ordet en gång till.

– För mig är struktur något som är befriande och lustfyllt, säger David Stiernholm, som i början av 2000-talet arbetat som projektledare för ett stort handelsföretag.

– Jag hade en fullspäckad kalender men ingen koll. Mitt skrivbord var belamrat, huvudet var fullt och jag löste alla mina projekt på uppstuds. Den där totala bristen på struktur fick mig att må dåligt och att alltid känna mig stressad, till och med på helgerna.

Lösningen hette struktur – att skapa verktyg, tankesätt, metoder och rutiner som gör arbetet smartare och mer effektivt. Något David Stiernholm i dag framgångsrikt lär ut till andra.

– Jag möter väldigt många människor i mitt arbete som upplever att de inte har kontroll över sin situation, vilket skapar stress och som i förlängningen kan leda till sjukdom. Men alla kan lära sig att skapa struktur, säger David Stiernholm, som här delar med sig av sina bästa tips.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...