lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Trots fler alternativ – många svenskar vill få paketet levererat till dörren

Publicerad: 4 maj 2021, 05:32

Trots fler alternativ vill många konsumenter fortfarande få sin e-handelsbeställning till dörren. Postnord hanterar i dag 30 procent fler hemleveranser under en dag, jämfört med för ett år sedan.

Ämnen i artikeln:

PostnordCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Svenskarna har handlat mer online under coronapandemin.

Under en genomsnittlig månad förra året e-handlade 76 procent av svenskarna.

Även om antalet leveransalternativ har växt vill många fortfarande ha hemleverans.

Postnord levererar i dag närmare 200 000 paket och varubrev hem till dörren.

– Hemleveranser är fortsatt viktiga när många jobbar hemifrån och även för personer som inte kan eller vill lämna hemmet. Med även nya målgrupper som har vänt sig till e-handeln är det viktigt för oss att kunna erbjuda ett tryggt och smidigt alternativ som passar varje individ, säger Peter Hesslin, chef för segmentet e-handel hos Postnord.

Postnord har i ett pilotprojekt placerat ut paketboxar på flera ställen runt on i Sverige. I slutet av 2022 kommer det att finns 4 500 stycken.

– Efter bara några månader har vi levererat omkring 70 000 paket till paketboxarna bara kring Stockholm. Det visar en tydligt popularitet med upplevelsen att det är en smidigt och coronasäkert leverans. Vi håller nu på att identifiera fler platser runt om i landet för placering av fler paketboxar för att utöka erbjudandet till fler svenskar, säger Peter Hesslin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev