Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Tomma hyllor hos Ikea: ”Klarar inte av att fullt ut leva upp till våra egna krav”

Publicerad: 13 oktober 2021, 06:15

Logistikkaoset leder till tomma hyllor hos Ikea.

Foto: Conny Sillén

Leveransproblemen fortsätter för Ikea. Ute i varuhusen gapar hyllor tomma. ”Vi har ungefär 90 procent av vårt sortiment tillgängligt”, säger Mikael Redin, ansvarig för tillgänglighetsfrågor hos Ikea Sverige.


Ämnen i artikeln:

Ikea

De globala logistikproblemen fortsätter att påverka Ikea negativt.  

Delar av sortimentet saknas ute i varuhusen där hyllor gapar tomma, rapporterar Bohusläningen. 

– Just nu klarar vi inte av att fullt ut leva upp till våra egna krav och förväntningar. Vi har ungefär 90 procent av vårt sortiment tillgängligt och hoppas givetvis att detta kommer att öka när situationen förbättras under de kommande veckorna och månaderna, säger Mikael Redin till tidningen. 

Market har tidigare berättat att Ikea köpt in egna containrar och hyrt in extra fartyg för att komma till rätta med problemet.  

– Vi har gjort allt vi kan för att förbättra läget. Framför allt har det handlat om att arbeta nära våra leverantörer för att tillsammans hitta lösningar. Utöver det lägger vi extra kraft på att se till att de produkter vi vet att våra kunder vill ha ska finnas inne - som julsortimentet nu till jul, säger Mikael Redin. 

Vilka varor det råder brist på specifikt vill han inte uttala sig om utan säger till tidningen det varierar från dag till dag mellan länder och varuhus. 

– Jag kan försäkra att vi gör allt vi kan för att det ska lösa sig så fort det bara går. Om en vara inte finns att köpa och vi inte kan erbjuda ett fullgott alternativ går det ut över kund, och då påverkar det även oss. Vi har ett långsiktigt perspektiv på pandemin och kommer att hantera dessa utmaningar. Den samlade bilden av pandemin och dess påverkan har vi inte nu, säger Mikael Redin. 

LÄS MER: Varubrist hotar Black Friday och julhandeln – så slår krisen mot branscherna

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev