söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Stadium elektrifierar transporterna mellan lagren: ”En viktig milstolpe”

Publicerad: 6 september 2022, 08:03

Stadium elektrifierar sina lagerstransporter i samarbete med transporttechbolaget Einride Foto: Pressbild

Med start i september kommer alla transporter mellan Stadiums tre lager i Norrköpingsområdet att ske elektriskt och digitalt. ”En del av den kraftfulla investeringen vi gör i att effektivisera och modernisera vår logistikkedja”, säger logistikchefen Victor Stridh.

Ämnen i artikeln:

Stadium

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Genom ett samarbete med transporttechbolaget Einride fortsätter Stadium arbetet med att elektrifiera och automatisera sina lagerstransporter. 

– Det här samarbetet är en viktig milstolpe för vårt hållbarhetsarbete och en del av den kraftfulla investeringen vi gör i att effektivisera och modernisera vår logistikkedja, där även den pågående projekteringen av vårt nya logistikcentrum ingår. Vi är i stark tillväxt, men det innebär inte att vi är beredda att kompromissa med våra hållbarhetsmål – tvärtom blir de ännu viktigare att investera i, säger Victor Stridh i en kommentar. 

Alla transporter mellan Stadiums tre lager i Norrköpingsområdet körs från och med september elektriskt och digitalt. 

Genom investeringen väntas 42 ton koldioxidutsläpp sparas på tre år och 344 kilo kväveodixer. N minskning med 81 procent jämfört med att köra med diesel. 

Stadiums egna verksamhet ska vara klimatneutral år 2025, samma år ska klimatavtrycket från företagets egna varumärken halverats och till år 2030 ska verksamhetens totala klimatavtryck vara halverat.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev