onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Stadium behöver mer lageryta – vill bygga ut över delar av golfbana

Publicerad: 1 oktober 2021, 08:13

Stadium behöver mer lageryta.

Foto: Daniel Norman

Stadium behöver mer lageryta. Nu vill koncernen bygga ut sitt lager vid Herstadberg i Norrköping och ta delar av intilliggande golfbana i anspråk.

Ämnen i artikeln:

Stadium

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Trots tre lager i Norrköping är Stadium trångbott. Nu undersöks möjligheten att bygga ut det vid Herstadberg, granne med E4:an, genom att ta yta från den intilliggande golfklubben. Det rapporterar Norrköpings Tidningar. 

Hur stor utbyggnaden blir kan Stadium inte avgöra i dag. Vd Karl Eklöf säger till tidningen att detta bara är en första etapp på en större utbyggnad. Inom fem till tio år vill sportjätten samla all sin lagerverksamhet på ett och samma ställe. 

Vad som händer med golfbanan då är oklart. 

– Vi får se. Den första delen äventyrar inte golfbanan. Men vi vet inte om den ens ska vara kvar i framtiden. Om Ostlänken byggs blir det inte mycket kvar av banorna. I dag är det brist på lagerytor i Norrköping och för oss är det viktigare att få till bra lagerytor än att golfbanan finns kvar. 

Förutom att att de är grannar finns fler kopplingar mellan Stadium och Ingelsta golfklubb. Klubben är ett aktiebolag vars moderbolag är Ulf och Bo Eklöf invest AB, det vill säga Stadium-grundarnas. 

Karl Eklöf säger till Norrköpings Tidningar att han hoppas att den första utbyggnaden av lagret i Herstadberg ska komma igång så fort som möjligt. 

– Vi skulle vilja ha ett nytt lager igång under slutet av 2023 eller i början av 2024. Det betyder att vi skulle vilja börja bygga under nästa år, säger Karl Eklöf.

Först väntar emellertid en detaljplaneprocess vilket ska möjliggöra bygget. 

Stadiums vd tror att satsningen kommer generera fler arbetstillfällen. 

– Det är svårt att säga i dag hur många det kan röra sig om, men en uppskattning är mellan 100 och 200 jobb på sikt, säger Karl Eklöf

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev