fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Så ska Lyko fixa leveranserna ut i Europa: ”Vi gör detta för att klara vår snabba tillväxt”

Publicerad: 10 mars 2023, 12:42

Lyko öppnar en logistikhubb i Tystkland.

Foto: Pressbild

Lyko öppnar en logistikhubb i Tyskland. ”Den optimeras för de delar av sortimentet som säljer mest”, säger logistikchefen Anna Persson.

Ämnen i artikeln:

LykoLagerE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lyko öppnar en logistikhub i Tysklands huvudstad Berglin. Därifrån ska bolaget leverera varor till kunder i Tyskland, Nederländerna, Polen och Österrike.

– Vi gör detta för att klara vår snabba tillväxt i Europa och på ett mycket kostnadseffektivt sätt kan höja kundupplevelsen samtidigt som vi sänker logistikkostnaderna och minskar miljöpåverkan, säger Rickard Lyko i en kommentar.

I ett pressmeddelande skriver Lyko att det handlar om en hybridlösning där bolaget självt står för system, processer och teknik medan det operativa arbetet sköts av en lokal partner i dennes lokaler.

– Vi kallar den Lagerhub då den optimeras för de delar av sortimentet som säljer mest i Europa. Vårt centrallager i Vansbro är fortsatt en optimal lösning för de nordiska marknaderna och kommer supporta Europa med de ordrar som kräver hela vårt sortiment, säger logistikchefen Anna Persson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev