fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Så rustar Postnord för ännu en e-handelssommar: ”Tagit in 1 000 vikarier”

Publicerad: 16 juni 2021, 06:01

Postnord tror på högtryck i sommar. Foto: Peter Phillips

Postnord rustar för högtryck i sommar. ”Eftersom det ser ut som att det fortsatt kommer att vara restriktioner väntar vi oss att många kommer att vända sig till e-handel”, säger Peter Hesslin, chef för e-handel.

Ämnen i artikeln:

Postnord

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Förra året upplevde Postnord en kraftig ökning av paketvolymen under sommaren. I juli var den 45 procent större än samma månad året innan. 

Med tanke på att tillväxten online var fortsatt stark under det första kvartalet rustar logistikföretagen för ännu en stark e-handelssommar. 

– Eftersom det ser ut som att det fortsatt kommer att vara restriktioner under sommaren, om så något lättade, väntar vi oss att många kommer att vända sig till e-handel även framöver, men nu kanske från stranden eller sommarstugan. I och med att det är semesterperiod även hos oss har vi bland annat tagit in över 1 000 sommarvikarier, vilket är en otroligt viktigt resurs för att klara dessa volymer, säger Peter Hesslin. 

De paketboxar som Postnord rullar ut i Sverige är också ett sätt att hantera ökade volymer. Inför sommaren kommer sådana att placeras ut på flertalet ställen på landsbygd och i skärgård. 

– Det är roligt att se att e-handeln har nått till fler målgrupper och även till större delar av landet. Under sommaren kan vi se en ökning av leveranser till landsbygd, öar och skärgård, något som var väldigt tydligt under förra året. För att möta detta har vi bland annat placerat paketboxar i skärgården som till exempel på Södra Möckleby på Öland och vi överväger även att öppna upp fler ombud, säger Peter Hesslin. 

Postnords åtgärder inför sommaren

■ 1 000 sommarvikarier har anställts. 

■ Fler paketboxar placeras ut, bland annat i glesbygd och skärgård. Fram till slutet av augusti kommer det finnas totalt 680 stycken. 

■ Kapaciteten och närvaron ökar på de stora sommarorterna.  

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev