tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Premiär för Icas miljardsatsning: ”Nu tar vi nästa steg med e-handeln”

Publicerad: 1 december 2021, 12:14

I dag tar Ica sitt nya e-handelslager i Brunna i drift. Foto: Jonas Borg

I dag tar Ica sitt högautomatiserade lager i Brunna utanför Stockholm i drift. ”Skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel”, säger Peter Muld, chef för strategi och transformation.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca Gruppen

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ica har investerat 1,1 miljarder kronor i det nya automatiserade e-handelslagret med teknik från Ocado. I dag tas det i drift. 

– I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson. 

Med hjälp av lösningen vill Ica kunna erbjuda kunderna en mer personligt erbjudande samtidigt som plattformen ger handlarna förutsättningarna att skapa en lönsam och effektiv e-handel anpassat efter butikens behov. 

– Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt, säger Peter Muld. 

Med det nya lagret kommer Ica kunna öka kapaciteten.

Lagret är 32 000 kvadratmeter stort. Tanken är att e-handelsverksamheten vid Icas lager i Jordbro successivt ska flyttas över till Brunna. 

– Nu tar vi nästa steg med Icas e-handel och gör det möjligt för lokala Ica-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare. Det högautomatiserade e-handelslagret i Stockholm har kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcker efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt, säger e-handelschef Tony Holmberg. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev