fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Paketrekord för Postnord under påsken: ”Nästan uppe i Black Friday-nivåer”

Publicerad: 13 april 2021, 12:54

Postnords paketflöden nådde nästan Black Friday-nivåer under påsken. Under ett dygn hanterades 960 000 paket. ”Såhär ett år in i vår sociala distansering har svenskarna blivit vana vid att handla och det syns i våra flöden”, säger Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord.

Ämnen i artikeln:

PostnordLeveranserE-handel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: E-handeln exploderade under 2020: ”Ett extremt år på alla tänkbara sätt”

– Volymerna efter påsk är nästan uppe i de nivåer vi såg under Black Friday i slutet av november förra året. Redan förra året såg vi en sådan här topp och då var vi i början av pandemin. Såhär ett år in i vår sociala distansering har svenskarna blivit vana vid att handla och det syns i våra flöden, säger Peter Hesslin i en kommentar.

Under ett normalt dygn hanterar Postnord omkring en halv miljon paket, enligt ett pressmeddelande. Men under tisdagen efter påskhelgen delades hela 960 000 paket ut. Det är den högsta siffran för i år och en ökning med cirka 20 procent från samma dag föregående år.

– Vi förbereder oss alltid och har en prognos för volymtoppar som jag är trygg med. Att det skulle bli närmare en miljon paket i våra flöden efter påsken visste vi såklart inte, men vi har en organisation med hög flexibilitet och kapacitet, vilket vi visade redan under 2020 års Black Friday och julhandel. Med det fortsatta höga trycket på e-handeln vi vill fortsätta påminna om att ta hand om varandra och hålla avstånd. Ett tips för att minska trängsel hos ombud och fysisk kontakt är att använda Postnords app för smidig upphämtning – och det är även enkelt att låta någon annan hämta ditt paket om du vill undvika att gå ut, säger Peter Hesslin.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev