Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Outnorth flyttar närmare koncernkollegorna – men hjärtat blir kvar i Växjö

Publicerad: 22 september 2020, 13:32

Outnorth går starkt, så starkt att e-handlaren nu behöver mer yta. I april nästa år flyttas lagret från Växjö till Göteborg. Huvudkontoret byter också lokaler, men blir kvar på orten.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidOutnorthExpansionLager

– Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger vd Harald Ennen.

Outnorth har sedan starten 2005 haft sin hemvist i Växjö där bolaget har huvudkontor, lager och fysisk butik.

2018 blev Egmont ny huvudägare till bolaget. I och med flytten blir Outnorth granne med flera andra e-handelsbolag som mediekoncernen investerat i på Hisingen i Göteborg, däribland Bagaren och Kocken och Jollyroom.

– Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Fackliga förhandlingar har inletts gällande den personal som berörs av lagerflytten.

Även huvudkontoret flyttas till nya lokaler, men blir kvar i Växjö.

– Jag är glad över att Växjö är och förblir hjärtat i vår verksamhet, men beklagar samtidigt att flera duktiga och uppskattade medarbetare dessvärre påverkas av flytten till Göteborg, säger Harald Ennen.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev