måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Nu kan Mathems kunder handla medicin från Kronans Apotek – utan att klicka sig vidare

Publicerad: 17 juni 2021, 05:55

Nu sjösätts samarbetet mellan Mathem och Kronans Apotek.

Nu kan Mathems kunder handla mediciner från Kronans Apotek – utan att för den skull byta nätbutik. ”En väldigt bra service för våra kunder”, säger vd Johan Lagercrantz. 

Ämnen i artikeln:

MathemKronans Apotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Mathem och Kronans Apotek i samarbetsavtal - första i sitt slag

I december kunde Market berätta om det strategiska samarbetsavtalet mellan Mathem och Kronans Apotek där målet var att kunna leverera mat och läkemedel hem – samtidigt. 

Nu har det mynnat ut i en ny tjänst där Kronans Apotek är helt integrerat i Mathem. 

Kunden kan helt enkelt handla medicin från apotekskedjans sortiment eller hämta ut ett recept utan att lämna Mathem. Allt hanteras inom samma köp. 

– Vårt samarbete med Mathem innebär att vi som apoteksaktör breddar oss och möter kunden i olika kanaler, vilket kommer att skapa ännu bättre förståelse och förutsättningar för att utveckla vårt erbjudande ytterligare både vad gäller vad vi erbjuder, på vilket sätt och i vilka interaktionspunkter – allt på ett sätt som passar kunden. Vi tror att detta bara är början till ett modernt och relevant erbjudande, säger Kronans Apoteks vd Anders Torell i en kommentar. 

Förutom tillgången till tusentals läkemedel och andra apoteksprodukter erbjuds Mathems kunder även rådgivning från apoteket. 

Mathems vd Johan Lagercrantz är mycket nöjd med lösningen. 

– Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna addera Kronans Apoteks sortiment och tjänster till Mathems utbud. Att kunna erbjuda apoteksvaror och receptbelagd medicin i tillägg till vårt tidigare sortiment med bland annat mat och Clas Ohlson är en väldigt bra service för våra kunder. Det både befäster vår roll som samhällsviktig tjänst samt förstärker det faktum att Mathem är en one-stop-shop med hemleverans vilket ger människor mer tid och frihet att leva mer, säger han. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev