Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Mediehusen slår samman sina paketleveranser: ”Nyttja den bästa kompetensen från båda”

Publicerad: 17 oktober 2022, 12:39

Foto: Pressbild

Mediehusen slår samman sina två distributionslösningar för e-handel till ett. ”Marknaden är under konsolidering”, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News.

Ämnen i artikeln:

Leveranser

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Early Bird AB ägs av Bonnier News, Schibsted, NTM, Stampen Media, Gota Media, NWT Media och VK Media. Dooris ägs till lika delar av Bonnier News och Schibsted. 

Bägge använder sig av nätet för tidningsdistribution för att leverera och hämta paket. 

Nu vill ägarna slå samman de bägge verksamheterna till en under varumärket Early Bird. 

– Både Early Bird och Dooris ökar i volym, trots att den svenska e-handelsmarknaden bromsat in under 2022. Ambitionen med ett samgående är att vi ska kunna nyttja den bästa tekniken och kompetensen från båda bolagen, säger Gustaf Öhrn, styrelseordförande för Early Bird. 

LÄS OCKSÅ: Retailprofilen blir ordförande för mediehusens leveranssatsning: ”Styrkebesked”

Genom samgåendet ser parterna möjligheter att minska klimatpåverkan genom att flöden kan konsolideras. 

– Ingående parter har en gemensam syn på paketmarknaden och vad som krävs framåt när det kommer till att arbeta smart och hållbart. Marknaden är under konsolidering och genom ett samgående kommer vi kunna bygga en ännu bättre och starkare position, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News. 

MBL-förhandlingar med facket inleddes i dag. Pelle Lönn, som i dag är vd för Early Bird, föreslås leda det sammanslagna bolaget. 

– Early Bird och Dooris har i dag liknande tjänsteportfölj och det känns naturligt med ett samgående, där alla fantastiskt duktiga medarbetare från båda bolagen kan fortsätta utveckla ännu vassare tjänster tillsammans. Allt för att göra näthandlande kunders upplevelse så bra och smidig som möjligt, säger han i en kommentar. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev