Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Lyko tredubblar lagerytan – ska säkra fortsatt tillväxt: ”Vi måste fatta beslutet nu”

Publicerad: 17 juni 2022, 12:37

Första spadtaget togs av (F.V) Stefan Lyko, Grundare Lyko; Stina Munters, Kommunalråd Vansbro; Rickard Lyko; Grundare och VD Lyko.

E-handlaren Lyko planerar att växa på nya och befintliga marknader. För att säkra den fortsatta tillväxten har bolaget tecknat avtal om att tredubbla ytan på lagret i Vansbro.

Ämnen i artikeln:

LykoHälsa och egenvårdLeveranserLager

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Lyko trotsade trenden och växte med 26 procent under det första kvartalet i år. Samtidigt förbereder sig e-handlaren för fortsatt expansion på befintliga och nya marknader.

För att säkra den fortsatta tillväxten har Lyko signerat ett avtal om att kraftigt bygga ut sitt lager i Vansbro. Väl färdigt kommer lagret att ha en yta på 40 000 kvadratmeter, vilket är tre gånger så stort som i dag.

– Vi måste fatta beslutet nu, den underliggande e-handels penetrationen inom skönhet kommer fortsätta öka på samtliga våra marknader samtidigt som vi planerar för fortsatt stora ökningar i försäljning på våra nya marknader, säger Rickard Lyko.

Utbyggnaden gör det möjligt att effektivisera processerna genom att försortera paketen innan de hämtas upp. Utvalda leverantörer kommer även på sikt att erbjudas tredjepartslogistik, det vill säga att en tredje part övertar vissa logistikfunktioner. Utbyggnaden tillåter även ökad automation.

Projektet väntas stå klart till Black Week 2023.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev