Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Klapparna som det råder störst brist på – risk för ledsna miner på julafton

Publicerad: 16 december 2021, 08:00

Komponentbrist och dyra fraktpriser har blivit vardagsmat. Men hur påverkar det julklappshandeln? Pricerunner har listat klapparna som det råder störst brist på.


Ämnen i artikeln:

JulhandelE-handel

Ingen har kunnat undgå de logistikproblem som plågat handeln under det senaste året. Flerdubblade containerpriser, stängda hamnar, halvledarbrist har orsakat brist på allt ifrån hemelektronik till byggmaterial och leksaker.

Allra störst brist råder det, enligt Pricerunner, just nu på dörrar, där endast 18 procent av e-handlarna som listar produkten som också har den i lager. Stor brist råder även på stationära  datorer och trädgårdstillbehör.

Lyckligtvis är inga av dessa produkter några särskilt populära julklappar. Värre är det på leksakssidan, där en rad av årets populäraste prylar saknas hos handlarna.

Helt slut på lagren är till exempel flera modeller av kälkar från Stiga Sports och Froztyfox och produkter med SVT:s Sommarskuggan.

Till skillnad från vad många tror är leksakspriserna inte högre i december än resten av året. Den dyraste månaden att handla leksaker är augusti, medan november är billigast.

 

Helen Preutz (tjänstledig)

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

JulhandelE-handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev