Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Logistik

Klädbolaget köper fler fastigheter: ”Utmanare på logistikmarknaden”

Publicerad: 18 augusti 2020, 13:19

Odd Molly ska inte bara sälja kläder längre. I framtiden vill bolaget vara en utmanare på logistikmarknaden. Nu har ytterligare fastigheter förvärvats.


Ämnen i artikeln:

ModeFastighetsägareOdd Molly

Läs mer: Fastighetsaffär gör expolitikern till Odd Mollys största ägare

Odd Molly förvärvar fyra logistik- och lagerfastigheter i Småland.

Detta genom att köpa samtliga aktier i bolaget Millenium Fastigheter.

– Den i dag presenterade fastighetstransaktionen är ytterligare ett steg i den strategiska omställningen och Odd Molly avser utvärdera ytterligare framtida affärsmöjligheter och vara en utmanare på logistikmarknaden, säger Patrik Tillman, ordförande för Odd Molly, i en kommentar.

För att kunna genomföra affären kommer bolaget att genomföra en riktad nyemission om drygt 34 miljoner kronor.

– I samband med dagens transaktion är vi glada att få in ytterligare ägare med lång erfarenhet av fastighetsmarknaden som tillsammans med nuvarande huvudägare och styrelse ytterligare kan utveckla fastighetsverksamheten, säger Patrik Tillmann.

I december förvärvade Odd Molly en logistikfastighet i Kristianstad. Där planeras en utbyggnad på tomten tänkt för en av de existerande hyresgästerna.

– Efter genomförd transaktion kommer bolagets totala fastighetsbestånd uppgå till knappt 49 000 kvadratmeter och beräknat driftnetto öka till 21,7 miljoner kronor inklusive tidigare annonserad tillbyggnad i den logistikfastighet i Kristianstad, säger Patrik Tillmann och fortsätter:

– Breddningen mot fastigheter med inriktning på logistik och lager ger stabila kassaflöden och är värdeskapande för aktieägarna.

Läs mer: Lägre förlust för Odd Molly – trots att omsättningen sjönk med 22 procent

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev